علبت استارت نخوردن ماشین چیست
قفل بودن فرمان ماشین
یکی از علت های دیگر مربوط به گیر کردن فرمان و قفل شدن آن می باشد. در این وضعیت فرمان هیدرولیکی خودرو سفت شده و عدم حرکت آن منجر به روشن نشدن ماشین می شود. در این حالت از وارد کردن فشار زیاد به فرمان اتومبیل بپرهیزد و پس از قرار دادن سوئیچ در حالت باز از حرکت پهلو به پهلو برای باز شدن قفل فرمان استفاده کنید. در صورتی که سوئیچ خودرو فرسوده شده باشد و با زبانه های قفل به درستی درگیر نشود ممکن است فرمان قفل شده و به همین دلیل لازم است از سوئیچ یدکی آن استفاده شود.
ایراد در سیم کشی خودرو
به منظور انتقال برق به بخش های مختلف خودرو از سیم و کابل های مخصوص استفاده می شود. در صورت فرسوده شدن سیم ها و ایراد در سیستم سیم کشی برق خودرو، قطعه مربوطه به درستی کار نکرده و باعث اختلال در استارت و روشن نشدن اتومبیل می شود. به دلیل حساسیت بالای سیم کشی برق خودرو، باید سیم کشی برق توسط برق کار متخصص و با تجربه خودرو مورد بررسی قرار گرفته و تعمیر شود.
مسدود بودن فیلتر سوخت
فیلتر سوخت یکی از اجزای سیستم سوخت رسانی به خودرو می باشد. فیلتر سوخت وظیفه منتقل کردن سوخت سالم و تمیز از باک بنزین به انژکتور های سوخت خودرو را بر عهده دارد. گرفتگی فیلتر سوخت و مسدود شدن مسیر انتقال سوخت باعث مشکل در استارت ماشین و در نتیجه میزان مصرف سوخت هم افزایش پیدا می کند. به منظور جلوگیری از این مشکل، باید پس از پیمودن 20 هزار کیلومتر، فیلتر سوخت را عوض کرد.
آسیب دیدگی تسمه تایم
تسمه تایم یکی از قطعات اصلی در خودرو بوده که با چرخاندن میل بادامک و میل لنگ در زمان مناسب، باعث استارت خودرو و به حرکت در آوردن آن می شود. تسمه تایم از جنس پلاستیک بوده و متناسب با کارکرد اتومبیل نیاز به تعویض دارد. به طور معمول پس از 4 یا 5 سال استفاده مداوم از خودرو، تسمه تایم باید تعویض گردد.
در صورتی که خودرو در مسیر های طولانی و سخت مورد استفاده قرار می گیرد ممکن است عمر تسمه تایم کوتاه تر بوده و به منظور جلوگیری از خرابی تسمه تایم و بروز مشکلات جدی در استارت خوردن خودرو لازم است زودتر به تعویض تسمه تایم پرداخت. در صورت خرابی تسمه تایم و استارت نخوردن ماشین، لازم است تسمه تایم را با یک نمونه جدید و با کیفیت تعویض کرد.
شکستگی دلکو
دلکو همان درپوش سیستم توزیع کننده برق در خودرو می باشد که ولتاژ را از سمت سیم پیچ احتراق موتور به شمع ها فرستاده و نقش اصلی در استارت زدن دارد. در صورت شکستگی یا ترک خوردن دلکو یا نفوذ آب و رطوبت به زیر آن، برق رسانی خودرو با مشکل روبرو شده و اتومبیل استارت نخواهد خورد. به منظور مشکل ایجاد شده ناشی از آسیب دیدن دلکو کافی است به تعویض و جایگزین نمودن دلکو با یک نمونه جدید پرداخت. قبل از جایگذاری دلکو جدید بهتر است اآن را با یک پارچه تمیز و خشک نمایید.
ایراد در سیستم ضد سرقت و امنیتی خودرو
یکی دیگر از علت های استارت نخوردن خودرو مربوط به ایراد در سیستم ضد سرقت و امنیتی خودرو می باشد. از سیستم های امنیتی برای جلوگیری از وقوع سرقت استفاده می شود. معیوب شدن مدار اتصال سوئیچ در سیستم های ضد سرقت باعث از کار افتادن مدار و در نتیجه استارت نخوردن ماشین می شود.
فشرده نشدن کامل کلاچ
اگر در حال رانندگی با دنده دستی هستید، ممکن است ماشین روشن نشود. زیرا کلاچ را به اندازه کافی فشار نمی دهید. به صندلی راننده برگردید و زمانی که می خواهید موتور را روشن کنید کمی فشار بیشتری به آن وارد کنید.
عدم چرخش سوئیچ
یک نوع مکانیزم ضد سرقت ممکن است مسئول عدم چرخش سوئیچ باشد. اگر چرخ شما در حالت قفل گیر کرده باشد، ماشین شما روشن نمی شود. در حالی که کلید را می چرخانید، کمی آن را به هر جهت تکان دهید تا احتراق خود را شروع کنید.
کثیف بودن پایانه های باتری
اگر در اطراف پایانه های باتری خود مقداری رنگ سفید متمایل به سبز مشاهده کردید، ممکن است اتصال ضعیف باشد. گیره ها را با دقت باز کنید و پایه ها را با ابزار مناسب مانند برس های مخصوص تمیز کنید. اگر آن را در دسترس ندارید، سعی کنید روی هر پایانه ضربه بزنید تا مقداری از اسلحه شل شود تا دوباره به راه بیفتید.
آب گرفتگی موتور
خودروهای مدرن نیازی به پمپاژ بنزین در هنگام استارت ندارند و موجب آب گرفتگی موتور شود. به گفته کارشناسان، شمع های مرطوب قادر به ایجاد جرقه لازم برای روشن کردن خودروی شما نیستند. آن ها توصیه می کنند که پدال را روی زمین نگه دارید و موتور را تا زمانی که روشن شود، بچرخانید.
خرابی پمپ سوخت
حتی اگر چیزی برای جلوگیری از حرکت سوخت به سمت محفظه احتراق وجود نداشته باشد، پمپ سوخت خراب می تواند به طور قابل توجهی بر عملکرد خودرو شما تأثیر بگذارد و موجب خوب استارت نخوردن ماشین شود. در مدل های قبلی خودرو، کاربراتور زیر باک قرار داشت و برای تغذیه سوخت از نیروی جاذبه استفاده می شد. با این مدل ها، حتی اگر خودرو ها قادر به عبور از تپه های شیب دار نبودند، پمپ سوخت خراب دلیلی برای نگرانی نبود.
برای بررسی این که آیا پمپ سوخت شما خوب کار می کند، ماشین را روشن کرده و بررسی کنید که آیا صدای پمپ باک را می شنوید یا نه. در غیر این صورت، این بدان معناست که پمپ سوخت شما کار نمی کند و از این رو، خودروی شما سوختی برای استفاده ندارد. برای حل مشکل در اسرع وقت به تعمیر کار خودرو مراجعه کرده و آن را با نمونه جدید و با کیفیتی تعویض کنید.
سوئیچ احتراق معیوب
اگر می دانید باتری شما به درستی کار می کند، اما خودروی شما در چند تلاش اول استارت نمی خورد، ممکن است با سوئیچ احتراق مشکل داشته باشید. می توانید با روشن کردن چراغ های جلو، مشکل خود را عیب یابی کنید. این به این دلیل است که باتری ماشین شما چراغ های جلو و داشبورد شما را کنترل می کند و اگر موتور شما روشن نمی شود، احتمالاً یک سوئیچ احتراق معیوب مقصر است.
سوالات متداول
- دلایل رایج استارت نخوردن ماشین چیست؟
خرابی باتری خودرو، معیوب بودن سوئیچ و دینام خودرو، قفل بودن فرمان خودرو، وجود مشکل در سیم کشی برق خودرو و اتصالات مربوطه از دلایل رایج این مشکل می باشد.
- ساده ترین علت قفل شدن استارت ماشین چیست؟
ممکن است این مشکل به دلیل تمام شدن سوخت خودرو اتفاق افتاده و نیازی به چک کردن و تعمیر قطعات نمی باشد. در این شرایط با پر کردن باک بنزین ماشین مشکل به راحتی حل می شود.
- معیوب بودن باتری چگونه باعث استارت نخوردن خودرو می شود؟
معیوب بودن باتری موجب اختلال در عملکرد دینام و در نتیجه مشکل در استارت خواهد شد. این قطعه با طول عمر مفید 2 سال ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد تا بتواند تامین برق را برای اجزای لکترونیکی خودرو مانند چراغ ها و رادیو را انجام دهد.
نتیجه گیری
استارت نخوردن خودرو یکی از مشکلات رایج مربوط به تمامی ماشین ها می باشد که باعث آزار افراد شده است. آگاهی از دلایل ایجاد این مشکل باعث افزایش سرعت در روند تعمیر خودرو مخصوصا در نبود مکانیک خودرو می شود. از علت های رایج استارت نخوردن ماشین می توان به عدم وجود سوخت کافی، قفب شدن فرمان، معیوب بودت باتری، کثیف بودن پایانه های باتری، خرابی دینام، وجود مشکل در استارت، آب گرفتگی موتور، ایراد در سوئیچ احتراق و غیره اشاره کرد. برای بر طرف کردن این مشکل لازم است با مراجعه به مکانیک خودرو با تجربه به بررسی اجزای داخلی خودرو پرداخته و در صورت لزوم قطعات معیوب را تعمیر یا تعویض کرد.
ادامه مطلب: https://fanamoozan.com/reasons-for-the-car-not-starting/