سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نحوه رسوب زدایی از پکیج دیواری

یکی از اصلی ترین مشکلات مربوط به پکیج دیواری، انباشته شدن رسوبات ناشی از سختی و املاح معدنی آب می باشد. انباشته شدن رسوب در مبدل های پکیج دیواری از جریان یافتن و گرم شدن آب در مسیر لوله ها جلوگیری کرده و موجب اختلال در عملکرد صحیح دستگاه می شود. در این شرایط برای رفع مشکل باید به اسید شویی پکیج دیواری و رسوب گیری پکیج پرداخت. در این مقاله ضمن تعریف اسید شویی پکیج دیواری، با علائم رسوب گرفتن پکیج دیواری آشنا شده و در ادامه روش های اسید شویی به صورت مرحله به مرحله و جامع آورده شده است.

اسید شویی پکیج دیواری چیست؟

یکی از مسائل مهم در رابطه با پکیج دیواری، اسید شویی پکیج دیواری می باشد. مبدل های پکیج دیواری به علت بالا بودن میزان سختی آب رسوب گرفته و مانع از جریان یافتن آب در مسیر لوله های پکیج و کارکرد صحیح پکیج دیواری می شود. رسوب در واقع ته نشین شدن کلسیم و املاح آب در مبدل حرارتی پکیج دیواری است که باعث کم شدن بازده پکیج دیواری می شود. توجه کنید که نباید اسید شویی پکیج را به تعویق انداخت. زیرا ممکن است مقدار رسوب درون دستگاه بیشتر شده، خسارت وارد شده به پکیج افزایش پیدا کند و در نتیجه مجبور به صرف زمان و هزینه بیشتری برای تعمیر پکیج دیواری بشوید. فراموش نکنید که با توجه به حساس بودن عملیات اسید شویی پکیج، لازم است اسید شویی پکیج دیواری توسط تعمیرکاران حرفه ای انجام شود.

اسید شویی پکیج دیواری چیست

علائم رسوب گرفتن پکیج دیواری

علائم زیادی در پکیج نشانه رسوب گرفتن پکیج بوده که در ادامه علائم رایج رسوب گرفتن پکیج آورده شده است. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر فورا اقدام به اسید شویی پکیج بپردازید.

  • گرم نشدن آب پکیج دیواری در زمانی که پکیج روشن است.
  • طولانی بودن زمان گرم شدن آب
  • صدای تق تق پکیج دیواری هنگام روشن شدن
  • گرم نشدن شوفاژ ها و رادیاتور ها در فصل زمستان
  • افت فشار آب در آشپزخانه و حمام
  • نمایش کد خطای مشخص بر روی برد الکترونیکی پکیج دیواری
  • بالا بودن درجه فشار سنج پکیج دیواری
  • جریان نیافتن آب در مسیر لوله ها
  • بالا رفتن میزان مصرف انرژی و حرارت پکیج دیواری
  • سوراخ شدن و سوختن منبع پکیج دیواری

معمولا پس از گذشت 4 یا 5 سال از استفاده از پکیج دیواری، به منظور جلوگیری از وارد شدن آسیب به دستگاه، مبدل های پکیج دیواری رسوب زدایی و اسید شویی می شوند.

ماده مناسب اسید شویی پکیج دیواری

به منظور اسید شویی صحیح پکیج دیواری از ماده ای استفاده می شود که بتوان به طور کامل رسوب گیری را انجام داده و مانع از آسیب رسیدن به مبدل و سوراخ شدن آن شود. ماده مناسب اسید شویی پکیج دیواری نباید منجر به آسیب رسیدن به محیط زیست و قطعات دیگر دستگاه شود. هم چنین ایمنی فرد را حین اسید شویی حفظ کند. رسوب زدایی با استفاده از مواد معمولی مانند جوهر نمک یا اسید قوی توسط افراد غیر حرفه ای منجر به ایجاد سوراخ و از کار افتادن کل پکیج می شود. یکی از مواد مناسب اسید شویی دیس کلر بوده که تماس آن با بدن و لباس فرد تعمیرکار باعث آسیب دیدن فرد و سوختگی می شود. هنگام استفاده از دیس کلر باید از لباس مخصوص و ماسک استفاده نمود. هم چنین اسید هیدروکلریک که با کلرزنی مواد شیمیایی آلی تولید می شود برای استفاده در اسید شویی پکیج دیواری مناسب است که در انواع متعدد با میزان غلظت متفاوت در بازار موجود است.

ماده مناسب اسید شویی پکیج دیواری

انواع روش های اسید شویی پکیج دیواری

به منظور اسید شویی پکیج دیواری از دو روش زیر استفاده می شود که در ادامه هر کدام را گام به گام توضیح می دهیم.

  • اسید شویی پکیج دیواری به روش سنتی
  • اسید شویی پکیج دیواری به روش مدرن

انواع روش های اسید شویی پکیج دیواری

آموزش رسوب گیری پکیج دیواری به روش سنتی

روش سنتی اسید شویی پکیج دیواری با استفاده از مواد جرم گیر انجام می شود. به منظور انجام رسوب گیری پکیج دیواری به روش سنتی کافی است مراحل زیر را به صورت قدم به قدم طی کنید.

  • قطع ورودی گاز و برق پکیج
  • خالی کردن آب داخل پکیج دیواری
  • بیرون آوردن مبدل پکیج دیواری
  • اسید شویی مبدل پکیج دیواری
  • تخلیه کامل رسوبات داخل پکیج دیواری
  • تنظیم فشار پکیج دیواری

1- قطع ورودی گاز و برق پکیج

در مرحله اول، به منظور رعایت موارد ایمنی و آسیب ندیدن فرد لازم است شیر گاز پکیج دیواری را بسته و آن را از برق بکشید.

2- خالی کردن آب داخل پکیج دیواری

پس از قطع اتصالات گاز و برق پکیج دیواری، آب موجود در دستگاه را خالی کرده تا بتوان میزان رسوب موجود در مبدل ها را مشاهده کرد. در ابتدا شیر ورودی آب سرد پکیج دیواری را بسته و شیر پرکن را در جهت عقربه های ساعت می چرخانیم. در مرحله آخر شیر آب گرم را باز می کنیم تا آب درون دستگاه به طور کامل تخلیه شود.

3- بیرون آوردن مبدل پکیج دیواری

برای بیرون آوردن پکیج دیواری از آچار آلن استفاده کنید. در هنگام باز کردن مبدل پکیج دقت فرمایید که به بقیه اجزای داخلی پکیج دیواری آسیبی وارد نشود.

4- اسید شویی مبدل پکیج دیواری

پس از باز کردن مبدل دستگاه نوبت به اصلی ترین مرحله یعنی اسید شویی پکیج دیواری می رسد. از مواد مناسب اسید شویی مانند دیس کلر که از ترکیب اسید و جوهر نمک صنعتی ساخته شده است، استفاده نمایید. مبدل پکیج را درون یک تشت پر از آب قرار دارد و ماده اسید شویی را با کمک قیف به آرامی وارد آب کنید تا اسید وارد مبدل شود.

توجه کنید که دیس کلر یک ماده خطرناک و سمی می باشد که در صورت تماس آن با بدن موجب آسیب به فرد و سوختگی می شود. با توجه به حساس بودن عملیات اسید شویی توصیه می شود اسید شویی پکیج دیواری را توسط یک تعمیرکار حرفه ای انجام دهید.

5- تخلیه کامل رسوبات داخل پکیج دیواری

در این مرحله با وارد کردن آب با فشار بالا، رسوبات را خارج نمایید. در این مرحله باید از تخلیه کامل رسوب از درون مبدل پکیج اطمینان حاصل کرد. بدین منظور پس از حرارت دادن پکیج، با وارد کردن ضربه با چکش به بدنه پکیج تمام رسوبات داخلی را جدا کنید. مجددا محلول دیس کلر را اضافه کرده و منتظر بمانید که 15 دقیقه درون دستگاه بماند. سپس آب را با فشار بالا به دستگاه وارد کرده و تمام رسوب ها را بیرون بریزید.

ادامه مطلب: https://paytakhtfanavari.com/how-to-sediment-package/